Празничен концерт на Военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада с диригент капитан Йордан Илиев, се проведе на площад „20-ти юли” в крад Карлово, по повод 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.
Представителния духов оркестър на Сухопътните войски и военния духов оркестър на 2-ра механизирана бригада също отправиха музикални поздрави към гражданите и гостите в София и Стара Загора.
 
В празничния 6-ти май, военнослужещи от 3-то бригадно командване - Благоевград учасваха в ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност пред Паметника на загиналите във войните в град Сандански. Честването е организирано от Община Сандански и е посветено на Деня на храбростта и празник на Българската армия.
Кметът на общината Атанас Стоянов поздрави военнослужещите по повод професионалния им празник и благодари на стотиците граждани и гости на града, които с присъствието си изразиха своето уважение към военнослужещите и Българската армия.
В знак на признателност, венци бяха положени от името на Община Сандански, Областна администрация - Благоевград, Общински съвет - Сандански, от командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, командира на 3-то бригадно командване полковник Кирил Спаневиков, както и от много други общински и образователни институции, граждани и гости на Сандански.
 
Днес, в Деня на храбростта и празник на Българската армия, военнослужещи от 4-ти артилерийски полк – Асеновград, участваха в празнична програма и ритуали, посветени на честването на празника в гарнизон Асеновград.
В село Болярци, община Садово, пред паметника на загиналите във войните за национално обединение на България, бяха поднесени венци и цветя. Командирът на полка полковник Красимир Ташев прие строя на почетния караул, а кметът на село Болярци Йордан Иванов произнесе слово. С падане на колене и минута мълчание бе почетена паметта на загиналите.
В Асеновград, беше издигнато националното знаме. След приемане на строя на почетния караул, полковник Ташев отправи приветствие към военнослужещите, жителите и гостите на града.
На мероприятията присъстваха кметът на Община Асеновград, представители на областната, местна и общинска власт, народни представители, представители на Бългаска православна църква, жители и гости на града.
 
Уважаеми, генерали, офицери, сержанти, войници и цивилни служители,
 
6 май- Деня на храбростта и празник на Българската армия е ден на почит и преклонение пред хилядите български воини, отдали живота си в служба на Родината и покрили с победи и слава бойните ни полета.
Ден на празник и гордост на всички служещи днес, обрекли живота си на Родината.
На светлия християнски празник – Гергьовден и празник на съвременните воини в Българската армия, искам да благодаря на всеки един от състава на Сухопътните войски за отдадеността, упоритостта и достойнството, с които служи в най-големия вид въоръжени сили.
Благодаря и на воините от запаса и резерва за всичко направено и изградено през годините, за основата на която градим днес за да бъде Българската армия страж на Родината.
Бъдете здрави, успешни, с високо вдигната глава!
Нека Свети Георги бди над нас и семействата ни, да ни води по пътя на нашата служба на Република България.
 
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
 
Днес, 4 май, в Благоевград, на площад „Македония”, пред паметника на Гоце Делчев, военнослужещи от 3-то бригадно командване, взеха участие в ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност по повод 121 години от гибелта на революционера.
На ритуала присъстваха кметът на Община Благоевград Методи Байкушев, Областният управител на област с административен център Благоевград Мария Димова, командирът на 3-то бригадно командване полковник Кирил Спаневиков, общественици, граждани и гости на града.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени